Konkurs za projekat “Digitalna škola” traje do 15. septembra

Bez autora
Sep 07 2010

Za konkurs “Digitalna škola”, osam dana pred njegovo zatvaranje, prijavilo se samo 800 od 3.200 škola u Srbiji. Projekat “Digitalna škola”, čija je vrednost 6,5 miliona evra i koji podrazumeva uvođenje digitalnih kabineta u sve osnovne škole u našoj zemlji, pokrenulo je Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo. Prema saopštenju Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, sve škole moraju omogućiti učenicima pristup savremenim tehnologijama, a ukoliko direktor škole ne podnese zahtev, nekoliko generacija učenika biće uskraćeno za osnovna znanja i kompjuterske veštine. Resorno Ministarstvo je uputilo poziv direktorima svih osnovnih škola u Srbiji da popune formular koji je dostupan na adresi www.digitalnaskola.rs i na taj način omoguće da njihove škole dobiju najsavremeniju opremu za nastavu. Ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje neophodno je za razvoj informacionog društva, a realizacija projekta “Digitalna škola” omogućava da sve škole u Srbiji imaju savremene uslove za obrazovanje, bez obzira na stepen razvijenosti opštine.

Konkurs za projekat “Digitalna škola” traje do 15. septembraZa konkurs “Digitalna škola”, osam dana pred njegovo zatvaranje, prijavilo se samo 800 od 3.200 škola u Srbiji.

Projekat “Digitalna škola”, čija je vrednost 6,5 miliona evra i koji podrazumeva uvođenje digitalnih kabineta u sve osnovne škole u našoj zemlji, pokrenulo je Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo.

Prema saopštenju Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, sve škole moraju omogućiti učenicima pristup savremenim tehnologijama, a ukoliko direktor škole ne podnese zahtev, nekoliko generacija učenika biće uskraćeno za osnovna znanja i kompjuterske veštine.

Resorno Ministarstvo je uputilo poziv direktorima svih osnovnih škola u Srbiji da popune formular koji je dostupan na adresi www.digitalnaskola.rs i na taj način omoguće da njihove škole dobiju najsavremeniju opremu za nastavu.

Ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje neophodno je za razvoj informacionog društva, a realizacija projekta “Digitalna škola” omogućava da sve škole u Srbiji imaju savremene uslove za obrazovanje, bez obzira na stepen razvijenosti opštine.

U digitalnim kabinetima će, pored informatike, na interaktivan i deci zanimljiv način moći da se uče i ostali nastavni predmeti, u uslovima za učenje kakvi su dostupni i njihovim vršnjacima u EU.

Digitalni kabinet uključuje do 30 mesta za rad učenika na savremenim, međusobno povezanim personalnim računarima, kao i prateću opremu neophodnu nastavniku da bi sa učenicima mogao na zanimljiviji način da obrađuje nastavni plan i program.

U projektu “Digitalna škola” mogu učestvovati sve osnovne škole čiji su osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave.

Svaka škola za učešće u programu može prijaviti jedan ili više školskih objekata u kojima organizuje redovnu nastavu, nezavisno od toga da li već poseduju neku informatičku opremu ili ne.

Rok za prijavu škola je 15. septembar, a za potrebe ovog projekta resorno ministarstvo je uspostavilo i poseban uslužni call centar na broju 011/20–20–200, koji će raditi svakog radnog dana od 9 do 17 časova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik